Nu åker vi på klimatkompenserad konferens!

Värmex har i år beslutat att åka till Barcelona på vår konferensresa. Som miljödiplomerat företag är vi medvetna om de utsläpp av koldioxid som vår resa bidrar med. Vi har därför valt att, genom Naturskyddsföreningen, köpa upp utsläppsrätter som täcker upp de beräknade koldioxidutsläpp som hela flyget släpper ut under vår resa. För att få fram denna information har vi använt oss av ICAO:s beräkningsmodell. En beräkningsmodell som både SAS och transportstyrelsen hänvisar till.

Vid köp av utsläppsrätter genom Naturskyddsföreningen säkerställer man att de utsläppsrätterna kommer låsas in och inte säljas vidare. På så vis tas de utsläppsrätterna bort ifrån marknaden. Dessutom betalar vi det dubbla för alla utsläppsrätter jämfört med marknadsvärdet. Det extra som betalas går till att stödja Naturskyddsföreningens klimatarbete. Läs mer på deras hemsida.

Vi är medvetna om att det bästa för miljön är de koldioxidutsläpp som aldrig släpps ut, något vi kontinuerligt jobbar med fast inom energisektorn. Den gåvan vi nu skänker till Naturskyddsföreningen gör inte att vår resa på något vis blir klimatneutral. Utan vår förhoppning är att gåvan kan bidra till ett förbättrat klimatarbete.

Tove Jensen

Miljösamordnare

 
Tillbaka till toppen